Jan 17, 2016

JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Yksi syy Palm Springsin matkaamme oli Joshua Tree National Park, joka sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä Palm Springsin keskustasta pohjoiseen. Joshua Tree National Parkissa yhdistyvät kaksi hyvin erilaista aavikkoa: Mojave ja Colorado. Puiston maasto on muovautunut vuosien saatossa voimakkaiden tuulien ja sateiden ansiosta ja nimensä se on saanut siellä kasvavien Joshua-puiden mukaan. 

JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Puistossa on kolme Visitor Centeriä, joista voi noutaa puistokartan, kysyä neuvoa sekä maksaa $20 puistomaksun. Me saavuimme puistoon pohjoisesta Joshua Tree Visitor Centerin kautta ja ajoimme puiston halki noin 90 km poistuen etelästä Cottonwood Visitor Centerin kautta. Tälle reitille osuikin sopivasti suurin osa puiston useista luonnonnähtävyyksistä, kuten Keys View, Jumbo Rocks, Skull Rock ja Cholla Cactus Garden. 

JOSHUA TREE NATIONAL PARK

JOSHUA TREE NATIONAL PARK

Puiston laajuuden vuoksi liikutaan siellä pääsääntöisesti autolla. Meille ensimmäinen nähtävyys oli Keys View:n näköalapaikka, jonne ajaa Park Boulevardilta noin 20 minuuttia Keys View Roadia pitkin. Tasanne on suosittu paikka, sillä sieltä avautuvat huikeat maisemat Coachella Valleyhin. Vaikka kuvissa paistaakin aurinko, oli yli kilometrin korkeudessä kuitenkin sen verran kylmä, että toppatakille olisi ollut käyttöä.

KEYS VIEW

KEYS VIEW

Keys Viewltä lähdimme ajelemaan Jumbo Rocks Campgroundin suuntaan, jossa nautimme lounaan viileässä ulkoilmassa. Suosittelenkin ehdottomasti ottamaan omat eväät mukaan, sillä puistossa kuluu helposti koko päivä vaikka autolla liikutaan, eikä lähimaastossa ole lainkaan kioskeja tai kahviloita, joista eväitä voisi ostaa. Jumbo Rocksin läheisyydessä sijaitsee myös suosittu Skull Rock, jonka kiviryhmä on vuosien saatossa saanut pääkallomaisen ulkomuotonsa sateen ansiosta.

JUMBO ROCKS

JUMBO ROCKS

JUMBO ROCKS

JUMBO ROCKS

SKULL ROCK

Noin puolivälissä puistoa sijaitsee Cholla Cactus Garden, jonka piikikkäät kaktukset takertuvat koskettajaansa erittäin tiukasti. Voin kertoa, että piikkien poissaanti lenkkarien pohjasta ei ollut helppoa! Mutta niin sen arvoista, kun näitä maisemia katselee!

CHOLLA CACTUS GARDEN

CHOLLA CACTUS GARGEN

Vaikka Joshua Tree National Parkissa liikutaankin pääsääntöisesti autolla, on puistossa kuitenkin useita patikointireittejä ja telttaillakin voi erikseen määritellyillä alueilla, kuten esim. Jumbo Rocks Campground -leirintäalueella. Ehkä ensi kerralla sitten? ;)

xoxo
Hollywoodin ykkösakka