Jan 27, 2016

GRAND CANYON SKYWALK

Las Vegasin reissullamme halusimme käydä myös Arizonan puolella katsomassa Grand Canyon Westiä, jossa sijaitsee ainutlaatuinen Grand Canyon Skywalk -lasisilta. Vegasista on Grand Canyon Westille matkaa noin 200 km ja noin 2,5 tunnin ajomatkalle osuu sopivasti myös Hooverin pato, jonne emme valitettavasti tämän reissun aikana päässeet käymään erittäin pitkän jonon vuoksi. Ensi kerralla sitten!

GRAND CANYON WEST

JOSHUA TREES :D

Vuonna 2007 avattu Skywalk on u-muotoinen läpinäkyvä lasisilta, joka ulottuu 21 metriä Grand Canyon Westin reunasta. Matkaa kanjonin vastakkaiseen reunaan on lähes 5 km ja kanjonin pohjalle noin 600 metriä. Grand Canyon Skywalk sijaitsee Hualapai Indian -reservaatissa ja on heimon ylläpitämä. Sisäänpääsy Skywalkille maksaa $76 ja siihen sisältyvät bussikuljetukset reservaatin alueella.

Kuvaaminen lasisillalla on kiellettyä, mutta itsensä voi $16 maksusta kuvauttaa sillalla (jonka me tietysti teimme). Kanjonin reunalla kuvaaminen on sallittua ja täytyy kyllä todeta ihmisten olevan aivan hulluja. Kanjonin reunalla ei ole minkäänlaisia aitoja tai esteitä, eli käytännössä kuka vain voi istahtaa kanjonin reunalle ja pienen virheliikkeen sattuessa tippua kilometrin verran kuolemaansa. So don't be stupid: "A cool selfie could cost you your life".

En suosittele kävelyä Skywalkilla pahasta korkeanpaikankammosta kärsiville, siellä oli se sen verran vatsanpohjasta ottavaa hommaa tuijottaa omien jalkojen alle monen sadan metrin päähän rotkoon. Pelottavaa, mutta niin siistiä!

GRAND CANYON WEST

GRAND CANYON WEST

GRAND CANYON WEST

GRAND CANYON WEST

GRAND CANYON SKYWALK

Grand Canyon Westin maisemat olivat epätodellisen upeat! Kuvat eivät anna näille maisemille kunnolla oikeutta, sillä paikan päällä tuntui kuin oli tuijottanut mahtavaa maalausta. Luonto osaa aina yllättää, kuten myös Amerikka!

xoxo
Hollywoodin ykkösakka