Jul 22, 2016

ROAD TRIP SAN FRANCISCO

Napasta lähdimme aamiaisen jälkeen kohti San Franciscoa, jonne kertyi ajoa noin tunnin verran. Koska saavuimme kaupunkiin pohjoisesta päin, päätimme ajaa ensimmäisenä Golden Gate Bridge Vista Point -näköalapaikalle, joka sijaitsee sillan pohjoispuolella. Normaalisti näköalapaikalta avautuu upea näkymä sillalle ja koko kaupunkiin, mutta valtavan sumun vuoksi me emme nähneet kukkulalta siltaa, saatika kaupunkia! Niinpä jatkoimme täältä matkaa sillan yli sataman suuntaan. Sillan ylittäville muistutukseksi, että ylitys maksaa ja $8 kertamaksu tulee suorittaa netissä 48 tuntia ennen tai jälkeen ylityksen.

SAN FRANCISCO

Ensimmäinen San Francisco -päivämme alkoi vierailulla Palace of Fine Art -monumentilla, joka on vuonna 1915 Panama Pacific Expositionia varten rakennettu jäljitelmä rooman raunioista. Muita päivän nähtävyyksiä oli mm. Lombard Street, joka on tunnettu mutkikkuudestaan. Noin 400 metrin pituinen pätkä katua koostuu kahdeksasta peräkkäisestä mutkasta, jotka lisättiin kadulle vuonna 1923. Mutkat helpottavat autojen kulkua rinteessä, jonka nousukulma on jopa 27%. Lombard Streetiltä matka jatkui kohti Fisherman's Wharfia sekä Pier 39:ä,  Laituri on tunnettu sen läheisyydessä makoilevista merileijonista, joita näkee parhaiten talviaikaan (myös kesällä satunnaisesti). Sataman alueella on myös paljon ravintoloita ja kauppoja, eikä ihmekään, että löysimme itsemme jälleen salt water taffy -karkkikaupasta.

PALACE OF FINE ARTS


PALACE OF FINE ARTS

LOMBARD STREET

LOMBARD STREET

FISHERMAN'S WHARF

PIER 39

PIER 39

Illallisen olimme varanneet kahden Michelin-tähden Commis-ravintolaan, joka sijaitsi Oaklandin puolella noin 30 minuutin ajomatkan päässä San Franciscon keskustasta. Ravintolassa tarjoillaan vaihtuva kahdeksan ruokalajin illallinen, joka kaikkine amuse bouche -annoksineen muuttuukin 13 ruokalajin illalliseksi. Erinomainen dinneri!

COMMIS

San Franciscossa yövyimme kaksi yötä Mystic Hotel -hotellissa, joka sijaitsee Union Squaren ja Chinatownin välimaastossa. Moderni hotelli on hyvän kävelyetäisyyden päässä keskustan kaupoista ja plussaa saa hotellihuoneen hintaan kuuluva suhteellisen monipuolinen aamiainen!

Koska ensimmäisenä päivänä emme sumun vuoksi nähneet Golden Gate Bridgeä kunnolla, suuntasimme toisena päivänä ihastelemaan siltaa sen eteläpuolelta Fort Pointilta. Seuraavaksi suunnitelmissa oli päästä katsomaan San Franciscoa hieman korkeammalta Coit Towerin huipulta, mutta pitkän jonon vuoksi tyydyimme ihailemaan maisemia vain kukkulalta. Päivän muita nähtävyyksiä oli mm. Haight-Ashburyn hippikatu, josta hippikulttuuri on saanut alkunsa. Muutaman korttelin kadunpätkältä löytyi useita vesipiippu- ja tie dye -liikkeitä, mutta itse jäin kaipaamaan enemmän hippimeininkiä!

San Franciscon siluettia voi ihailla myös Mission Dolores Parkin huipulta ja lähellä sijaitseva Mission District on tunnettu monista hyvistä ravintoloistaan: esim. Tartine Bakeryn jono kiersi jopa korttelin ympäri. Näkemisen arvoinen on myös Balmy Alley Mural -graffitikuja. Myöhäinen lounas maistui modernissa amerikkalaisskandinaavisessa Volta-ravintolassa, jonka toast skagen ja lihapullat olivat kilpailukykyisiä monille pohjoismaisille versioille!

GOLDEN GATE BRIDGE

COIT TOWER

COIT TOWER

HAIGHT ASHBURY

MISSION DISTRICT

MISSION DISTRICT


MISSION DOLORES PARK



BALMY ALLEY MURALS

VOLTA

San Francisco tarjosi paljon nähtävää ja tehtävää. Kahdessa päivässä ehtii nähdä kaupunkia ja sen keskustaa jo hieman, mutta yksi lisäpäivä olisi ehkä tullut tarpeeseen!

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment