Jul 18, 2016

ROAD TRIP NAPA

Sacramentosta matka jatkui seuraavana aamuna noin tunnin ajomatkan päähän Napa Valleyyn. Yövyimme Napassa yhden yön ja päivän ohjelmana oli käydä muutamalla viinitilalla ja hyvällä dinnerillä. Hotellimme, Bel Abri Napa Valley Inn, sijaitsi noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Napan keskustasta. Tämä 15-huoneen bed and breakfast ansaitsee ehdottomasti suosituksen sekä huoneen että aamiaisen puolesta! Varmasti yksi raikkaimmista hotelliaamiaisista, jonka olen syönyt.

INGLENOOK
Jotkin Napa Valleyn viinitiloista ja tasting roomeista vaativat etukäteisvarauksen, toiset taas eivät. Me emme tehneet etukäteen varauksia, sillä emme olleet varmoja mihin aikaa saavumme tiloille. Viikonlopuksi suosittelen kyllä ehdottomasti tekemään varauksen saatavuuden varmistamiseksi. Suurin osa tiloista on avoinna vain klo 11-16, joten tämä on myös hyvä ottaa huomioon päivää suunnitellessa. Me päätimme myös jättää auton hotellille ja kulkea tiloille Uberilla. Tämä onnistui yllättävän näppärästi, vaikka alueella ei aina paras verkko ollutkaan (kiitos wifi!).

Ensimmäisenä vierailimme Inglenook-viinitilalla, joka on suomalaisen merimiehen (!) vuonna 1879 perustama viinitila. Nykyisin tila on Francis ja Eleanor Coppolan omistuksessa. Heritage tasting koostui yhdestä valkoviinistä ja kolmesta punaviinistä. Listalla olleiden viinien lisäksi saimme maistaa vielä yhtä yllätysviiniä. Viinejä maisteltiin pöydän ääressä juustojen kera samalla kun viinimestari kertoi meille tarinoita tilan historiasta. Jos tunnin tasting tuntuu liian pitkältä, löytyy viinitilan pihapiiristä myös bistro, jossa voi nauttia vaikkapa vain lasillisen viiniä juustojen kera. Inglenook-viinitilan upea miljöö loi täydellisen alun Napa-päivällemme!

INGLENOOK

INGLENOOK

INGLENOOK

INGLENOOK

INGLENOOK

INGLENOOK


Inglenookista suuntasimme hakemaan lounasta noin 10 minuutin ajomatkan päähän Oakville Groceryyn. Delikaupan valikoimasta löytyi mm. salaatteja, leipiä ja leivonnaisia sekä herkkuja myös kotiin viemisiksi. Kalkkuna- ja reuben-leivät toimivat ainakin erinomaisesti! Täältä otimme jälleen Uberin noin 10 minuutin ajomatkan päähän Alpha Omega -viinitilalle, jossa nautimme neljän viinin tasting menun terassilla aurinkovarjojen alla. 

OAKVILLE GROCERY

ALPHA OMEGA WINERY

ALPHA OMEGA WINERY

Illallispaikaksi olimme jo etukäteen varanneet Napan keskustassa sijaitsevan italialaisen Oenotri-ravintolan. Listalta maistuivat ainakin juusto- ja lihalautasen, graavattu lohi sekä makkarapasta. Jälleen erinomainen illallinen!

OENOTRI

Napan rento tunnelma ihastutti meitä kovasti! Täällä kannattaa viettää useampi päivä, sillä yhden päivän aikana ei valitettavasti ehdi vierailla kuin muutamassa kohteessa. Napa we'll be back!

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment