Jul 15, 2016

ROAD TRIP FROM PORTLAND TO SACRAMENTO

Portlandista matka jatkui seuraavana päivänä reittiä Multnomah Falls - Salem - Eugene - Medford. Ensimmäinen pysähdys, Multnomah Falls sijaitsee noin 40 minuutin ajomatkan päässä Portlandista itään. Vesiputous on Oregonin osavaltion pisin ja se laskee kahdessa portaassa, josta ylempi on pituudeltaan 165 metriä ja alempi 21 metriä. Läheltä löytyy myös muutama pienempi vesiputous, kuten mm. Weisendanger Falls, Lower Oneonta Falls, Ponytail Falls ja Horsetail Falls. Vaikka alue on suosittua patikointiseutua, tyydyimme tällä kertaa vain ihastelemaan kaunista luontoa. Multnomah Fallsilta ajoimme Salemin ja Eugenen kautta Medfordiin, jossa vietimme yhden yön.

MULTNOMAN FALLS

MULTNOMAH FALLS

MULTNOMAH FALLS

Medfordista matka jatkui varhain aamusta reittiä Crater Lake - Weed - Redding - Sacramento. 7 700 vuotta sitten purkautuneen tulivuoren kraateriin sadevedestä ja lumesta syntynyt Crater Lake sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Medfordista koiliseen. 600 metriä syvä järvi on USA:n syvin. Talvisin alueella on jopa 13 metriä lunta, jonka vuoksi osa järveä ympäröivistä teistä on suljettuina lokakuusta kesäkuulle.

CRATER LAKE

CRATER LAKE

CRATER LAKE

Crater Lakelta ajoimme Weedin ja Reddingin kautta Sacramentoon, jossa vietimme yön. Sacramentosta voin suositella illallispaikaksi keskustan Magpie-ravintolaa, jonka ceviche vei kielen mennessään! Illallisen jälkeen kävimme vielä kävelyllä (ja salt water taffy -ostoksilla) Sacramenton vanhassa kaupungissa, Old Sacramentossa. Alueen juuret ulottuvat vuoteen 1848, jolloin kullankaivuu houkutteli paikalle monenlaista yrittäjää. Old Sacramentossa sijaitsi myös silloisen mantereen ylittäneen junaliikenteen viimeinen pysäkki.

WEED / MT SHASTA

MAGPIE

OLD SACRAMENTO

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment