May 5, 2016

COACHELLA VALLEY MUSIC AND ARTS FESTIVAL

Huhtikuun lopulla järjestetään Kalifornian Indiossa Colorado-aavikolla Coachella Valley Music and Arts Festival. Indio sijaitsee noin 230 km Santa Monicasta itään, Palm Springsin suuntaan. Santa Monicasta Indioon ajaa ilman ruuhkaa noin 2,5 tuntia, mutta ruuhka-aikaan (esim. perjantai iltapäivänä) matkaan saa kulumaan helposti lähes 6 tuntia.

Coachella on järjestetty samassa paikassa vuodesta 1999 lähtien (lukuunottamatta vuotta 2000, jolloin festivaalia ei järjestetty lainkaan) ja se on kasvanut yhden päivän tapahtumasta koko viikonlopun festivaaliksi, joka on vuodesta 2012 lähtien järjestetty kahtena peräkkäisenä viikonloppuna samalla esiintyjäkaartilla. Coachella on USA:n suurin festivaali, jonne myytiin tänäkin vuonna noin 99 000 lippua / viikonloppu. Me kävimme festivaaleilla sen toisena viikonloppuna.

COACHELLA

Coachellaan on myynnissä vain koko viikonlopun lippuja ja liput tulevat myyntiin tammikuun alussa. Esiintyjinä tänä vuonna olivat mm. Ellie Goulding, ASAP Rocky, The Kills, Ice Cube, Guns N' Roses, Bat for Lashes, Grimes, Major Lazer, Sia ja Calvin Harris.

Täytyy kyllä todeta, että festivaalialue oli huikean kokoinen! Erilaisia esiintymislavoja oli yhteensä noin kymmenen, joista kaksi suurinta, Coachella Stage ja Outdoor Theather, sijaitsivat aivan alueen perällä. Alueelta löytyi paljon ravintola- ja juomakojuja ja varsinkin VIP-alueen ravintoloihin oli panostettu, sillä paikalla oli monia todella hyviä ja tunnettuja Losissa toimivia ravintoloita, kuten mm. Pok Pok LA, Commissary ja Sweetfin Poke. Festariruoan hinta pyöri noin $15 tienoilla, kuten myös drinkkien hinnat. Alueella oli esillä myös paljon erilaisia taideteoksia ja installaatioita.

FESTIVAL CHICK

BESAME MUCHO

COACHELLA

COACHELLA

COACHELLA

BONNIE & CLYDE

MARGARITA

BURGERLORD BURGERS 

Viikonlopun kovimmat keikat vetivät ehdottomasti Ice Cube ja Guns N' Roses. Ice Cuben keikalla lavalle marssivat kaikki N.W.A:n elossa olevat jäsenet. Fuck the Policen ja Straight Outta Comptonin pärähtäessä ilmoille oli festariyleisö aivan liekeissä! Lauantai-illan päättänyt Guns N' Roses veti myös erinomaisen setin Axl Rosen murtuneesta jalasta huolimatta. Slashin kitarasooloja olisi voinut kuunnella vaikka läpi yön! <3

ELLIE GOULDING

ASAP ROCKY

GUNS N' ROSES

Majoituimme viikonlopun ajan airbnb:ssä, joka on isommalle porukalle varmasti hotellia edullisempi vaihtoehto. Suosittelen ehdottomasti varaamaan majoituksen hyvissä ajoin ja mahdollisimman läheltä festivaalialuetta, jolloin säästyy turhalta Uber- tai pysäköintisäädöltä. Me kuljimme festareille Uberilla, joka osoittautui suhteellisen näppäräksi, tosin ei niin edulliseksi ratkaisuksi, sillä yöllä kyydin kerroin nousi 3,6:een, joka ei kuskin mukaan ollut edes vielä korkea. :D

Mukaan suosittelen pakkaamaan aurinkovoidetta ja bandana-huivin. Aavikon auringossa lämpötila kohoaa helposti yli 35 asteen ja tuulisella säällä huivi suojaa kasvoja hiekkapölyltä.

Kokonaisuutena Coachella-viikonloppu oli ikimuistoinen ja hauska kokemus!

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment