Dec 5, 2015

SPRING VALLEY & VINEYARD HACIENDA

San Diegon reissulla vietimme yhden yön myös Spring Valleyssä, joka sijaitsee San Diegon maakunnassa, aivan Meksikon rajan läheisyydessä. Tämä 30 000 asukkaan kaupunki on nimetty alueella sijaitsevan luonnon lähteen mukaan.

VINEYARD HACIENDA

Spring Valleyssä majoituimme Vineyard Haciendassa, joka on intiimi viiden huoneen majapaikka Highway 94 varrella. Tilan pitäjät asuvat espanjalaistyylisen rakennuksen toisessa päässä ja tunnelma Haciendassa on muutenkin hyvin kotoisa (ja ehkä jopa hieman Twin Peaks -henkinen).

VINEYARD HACIENDA

VINEYARD HACIENDA

Hacienda tuottaa omiin tarpeisiinsa viiniä sen 8 000 m2 viinitilalla. Tila on muutenkin hyvin omavarainen, sillä vesi tulee omasta lähteestä, sähkö tuotetaan aurinkopaneleilla ja aamiaisella tarjoiltavat hedelmät ovat omien puiden tuotantoa. Haciendan tiluksilta löytyy viinitilan ja kasvimaan lisäksi iso japanilainen puutarha sekä uima- ja poreallas, joita voi käyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa. Mikä parempaa kuin nauttia kylmenevästä syysillasta ja paikallisesta punaviinistä porealtaan lämmössä.

VINEYARD HACIENDA

VINEYARD HACIENDA

VINEYARD HACIENDA

VINEYARD HACIENDA

Spring Valleyssä Highway 94 varrella on useita viinitiloja, jotka järjestävät viininmaistajaisia. Vineyard Haciendan asiakkaat saavat osana majoitusta käydä maistelemassa viinejä kolmella lähialueen viinitilalla: Granite Lion Cellars, Dulzura Vineyard and Winery sekä Campo Creek Vineyards. Viinitilat ovat normaalisti avoinna vain viikonloppuisin, joten niihin kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä varmistaakseen aukioloajat. Maistelun lisäksi voi tiloilta ostaa viiniä myös kotiin viemisiksi. Ajaessa Highway 94 Dulzuran ja Campon suuntaan kannattaa passi muuten olla mukana, sillä paluumatkalla on rajatarkastuspiste vaikka jenkkilän puolella ollaankin. Meksikon raja sijaitsee nimittäin vain muutaman kilometrin päässä, vuorien takana.

GRANITE LION CELLARS

DULZURA WINEYARD & WINERY

Jos toiveena on yhden tai useamman yön irtiotto arjesta kera hyvän viinin, kannattaa suunnata Spring Valleyhen ja yöpyä Vineyard Hacianedassa. Täällä maailma pysähtyy ja viini maistuu. #zen

xoxo
Hollywoodin ykkösakka