Dec 9, 2015

GETTY VILLA & GETTY CENTER

Syksyn aikana olemme vierailleet Los Angelesissa kahdessa museossa, jotka ovat erityisen arkkitehtuurinsa ja kauniiden puutarhojensa puolesta jääneet vahvasti mieleen: Getty Villa ja Getty Center.

GETTY VILLA

Getty Villa -museon kokoelma ja sen vaihtuvat näyttelyt esittelevät muinaista taidetta 7 000 vuoden ajalta. Itse Getty Villa -rakennus on mallinnos roomalaisesta talosta Villa dei Papirista, joka hautautui tulivuori Vesuviuksen purkauksen alle vuonna 79. Villan useat puutarhat jäljittelevät myös antiikin rooman puutarhoja. Kalifornian huonon vesitilanteen vuoksi pihamaan suuret suihkulähteet ovat pois käytöstä, mutta tämä ei maisemien upeuteen paljon vaikuta. Museon arkkitehtuuri ja sen puutarhat ovat kerrassaan henkeäsalpaavat! When can I move in?

Sisäänpääsy museoon on ilmainen, tosin liput tulee etukäteen varata Getty Villan nettisivuilta tietylle päivälle ja ajankohdalle. Pysäköinti museolla maksaa $15, mutta samaan hintaan voi saman päivän aikana pysäköidä myös Getty Centerissä. Näin voikin molempien museoiden vierailun yhdistää kätevästi samalle päivälle.

GETTY VILLA

GETTY VILLA

GETTY VILLA

GETTY VILLA

MY VILLA

GETTY VILLA

Getty Centerin kokoelma, vaihtuvat näyttelyt ja sen pihamaan taideteokset edustavat Euroopan ja Amerikan historiaa keskiajalta nykyaikaan. Kokoelma pitää sisällään mm. maalauksia, veistoksia, koristetaidetta sekä Robert Irwinin Central Garden -puutarhan, joka on suunniteltu varta vasten Getty Centerille. Museon näköalatasanteelta avautuvat myös upeat näkymät kaupungin ylle ja tyynellemerelle. Sisäänpääsy Getty Centeriin on ilmainen ja pysäköinti maksaa $15.

GETTY CENTER

RENE MAGRITTE SCULPTURE AT GETTY CENTER

CENTRAL GARDEN AT GETTY CENTER

CENTRAL GARDEN AT GETTY CENTER

VIEW FROM THE GETTY CENTER

Molempien museoiden puutarhat olivat upeita, mutta Getty Villan roomalainen maailma lumosi minut täysin. Getty Villa = My Villa!

xoxo
Hollywoodin ykkösakka