Aug 2, 2016

EXPOSITION PARK ROSE GARDEN & CALIFORNIA SCIENCE CENTER

Exposition Park sijaitsee melkein downtownin alapuolella 110-moottoritien kupeessa. Puiston alueelta löytyy monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja museoita, kuten Natural History Museum of Los Angeles, California African American Museum, California Science Center, Los Angeles Memorial Coliseum sekä Rose Garden.

EXPOSITION PARK ROSE GARDEN

Vuodesta 1928 saakka toiminut Exposition Park Rose Garden on Los Angelesin kaupungin ylläpitämä ruusupuisto. Puisto on avoinna päivittäin aamuyhdeksestä auringon laskuun ja ruusujen kukinta on parhaassa loistossaan huhtikuusta marraskuuhun (puisto on suljettu 1.1.-15.3.).

EXPOSITION PARK ROSE GARDEN

EXPOSITION PARK ROSE GARDEN

EXPOSITION PARK ROSE GARDEN

EXPOSITION PARK ROSE GARDEN

Ruusujen tuoksuttelun jälkeen suuntasimme vieressä sijaitsevaan California Science Centeriin ihailemaan Endeavour-sukkulaa. Sisäänpääsy Science Centeriin on ilmainen ja se on avoinna päivittäin klo 10-17.

Endeavour-sukkula on yksi maailman ensimmäisistä uudelleen käytettävistä avaruusaluksista, joiden avulla on kuljetettu ihmisiä avaruuteen. Endeavour lähetettiin avaruuteen ensimmäisen kerran 7.5.1992, jonka jälkeen se teki yhteensä 25 matkaa, viimeisen toukokuussa 2011. Tällä hetkellä sukkula on nähtävissä California Science Centerissä. Vaikka itse sukkulan ei sisään pääsekään, on sen yhteydessä avoinna näyttely, jossa pääsee tutustumaan sukkalan eri toimintoihin ja sen historiaan. Jokaisen avaruusnörtin unelma siis! :D

ENDEAVOUR

ENDEAVOUR

ENDEAVOUR

Exposition Parkin alueella saa kulumaan helposti koko päivän! Rose Park, Science Center ja Natural History Museum (jossa vierailimme syksyllä) tarjoavat nähtävää ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment