Mar 22, 2016

THE HUNTINGTON GARDENS

The Huntington Botanical Garden on ollut To do -listallani jo useamman kuukauden. Se sijaitsee Pasadenassa, Downtownista koiliseen, noin 40 kilometrin päässä Santa Monicasta. Ilman ruuhkaa matka taittui moottoritietä pitkin noin 35 minuutissa.

THE HUNTINGTON GARDENS

The Huntington on avoinna keskiviikosta maanantaihin ja sisäänpääsy on viikolla $23 ja viikonloppuisin $25. Alue muodostuu tutkimuskirjastosta, eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen taiteeseen keskittyvästä taidekokoelmasta sekä laajasta kasvitieteellisestä puutarhasta.

Kasvitieteellinen puutarha koostuu 12 pääpuutarhasta, jotka peittävät 49 hehtaaria koko alueen 84 hehtaarista. Desert Garden, Australian Garden, Subtropical Garden, Jungle Garden, Palm Garden, Rose Garden, Herb Garden, Shakespeare Garden, Japanese Garden, Chinese Garden, Lily Ponds sekä Children's Garden tarjoavat väri- ja kukkaloistoa ympäri vuoden. Omien lempikukkien kukinta-ajan voi tarkastaa The Huntingtonin nettisivuilta, jossa on kattava lista kunakin kuuna alueella kukkivista kasveista.

Alueen laajuudesta huolimatta ehtii kaikki puutarhat käydä hyvin läpi vierailun aikana. Me aloitimme kierroksen aavikkopuutarhasta, josta matka jatkui japanilaiseen ja kiinalaiseen puutarhaan. Yksi syy vierailullemme The Huntingtonissa juuri nyt oli japanilaisessa ja kiinalaisessa puutarhassa kukkivat kirsikkapuut.

DESERT GARDEN

DESERT GARDEN

JAPANESE GARDEN

JAPANESE GARDEN

JAPANESE GARDEN

JAPANESE GARDEN

KONNICHIWA

CHINESE GARDEN

CHINESE GARDEN

CHINESE GARDEN

Kiinalaiselta puutarhalta matka jatkui ruusu- ja yrttipuutarhaan, jotka tosin eivät ainakaan näin maaliskuussa vielä olleet kukkaloistossaan. Kierros päättyi australialaisen, subtrooppisen, viidakko- ja palmupuutarhan ihailuun.

ROSE GARDEN

ROSE GARDEN

Kirjasto ja taidekokoelmat on sijoitettu omiin rakennuksiinsa puutarhojen välimaastoon, joka mahdollistaa samalla reitillä tutustumisen myös niihin. Alueelta löytyy myös kahviloita, kuten ruusutarhojen yhteydessä sijaitseva Rose Garden Tea Room & Cafe sekä kiinalaisen puutarhan Chinese Garden Tea Shop. Päivän kohokohtia olivat ehdottomasti japanilainen sekä kiinalainen puutarha upeine rakennuksineen ja lampineen. Aivan kun olisi ottanut äkkilähdön toiselle puolelle maapalloa. #zen

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment