Mar 19, 2016

MOCA - MUSEUM OF CONTEMPORARY ART

The Museum of Contemporary Art -museolla, MOCA:lla, on kolme toimipistettä Los Angelesissa. Päämuseo sijaitsee Grand Avenuella Downtownissa, Geffen Contemporary Downtownin Little Tokyossa ja Pacific Design Center West Hollywoodissa. Museoiden kokoelmat koostuvat pääsääntöisesti 1940-luvun jälkeen luodusta amerikkalaisesta ja eurooppalaisesta nykytaiteesta.

MOCA

Grand Avenuelle sijaitseva MOCA on avoinna keskiviikosta maanantaihin ja sisäänpääsy on vain $12, joka on edullinen verrattuna kaupungin moneen muuhun taidemuseoon. Museon tämän hetkisessä näyttelyssä on esillä tunnetumpia sekä vähemmän tunnettuja teoksia, jotka on valikoitu sen yli 7 000 teoksen kokonaiskokoelmasta.

Itseäni hieman yllätti museon pieni koko. Näyttelytila koostuu kahdesta erillisestä tilasta, jossa on tällä hetkellä esillä The Art of Our Time, Hito Steyerlin Factory of the Sun sekä Catherine Opien 700 Nimes Road -näyttelyt. Toki museon tila on hyödynnetty hyvin ja teoksia on paljon nähtävillä, mutta itse viihdyin museossa alle tunnin, joka on mielestäni lyhyt aika museovierailulle. Tästä huolimatta koin saaneeni rahalle vastinetta. Museoon ei myöskään ollut suuremmin jonoa, kuten esimerkiksi tien toisella puolella olevaan viime keväänä avattuun The Broad -museoon, johon saa jonottaa viikonloppuisin jopa useamman tunnin.

MOCA

MOCA

SAM DURANT / WE ARE THE PEOPLE

HITO STEYERL / FACTORY OF THE SUN

ALLAN MCCOLLUM / 60 PLASTER SURROGATES

CHRISTOPHER WOOL / UNTITLED

GLENN LIGON / AMERICA AMERICA

Losin museovalikoima yllätti jälleen positiivisesti! Seuraavaksi suuntaankin varmasti Little Tokyossa sijaitsevaan Geffen Contemporaryyn.

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment