Jun 14, 2016

BRADBURY BUILDING & LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

Metro Expo Line laajensi muutama viikko sitten pysäkkiverkostoaan Culver Citystä Santa Monicaan. Nyt Santa Monicasta pääsee metrolla Downtowniin noin 45 minuutissa. Metrolippu maksaa vain $1,75 ja lippuja sekä ladattavia metrokortteja myydään kaikilla asemilla. Downtownin päätepysäkillä (7th Street / Metro Center) voi expo-linjalta vaihtaa halutessaan vielä kolmelle muulle linjalle. Sininen linja vie Longbeachille saakka etelään, punainen linja Hollywoodiin ja lila linja Koreatowniin.

BRADBURY BUILDING

Päätin testata Metro Expo Linea sen avausviikolla ja viettää päivän Downtownissa. Päivän agendalla oli käydä katsomassa Bradbury Buildingiä sekä The Los Angeles Public Libraryä. Molempien rakennusten arkkitehtuuria on kehuttu kovasti.

Vuonna 1893 rakennettu Bradbury Bulding on Downtownin vanhin kaupallinen rakennus. Se sijaitsee South Broadwayllä Grand Central Marketia vastapäätä ja on avoinna yleisölle ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 9-17. Rakennuksen ulkokuori ei anna oikeutta sen upealle ja valoisalle aulalle, jonka materiaaleina on käytetty puuta, rautaa, tiiltä ja marmoria. Sisätilan arkkitehtuuria voi ihastella rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta, sillä muut kerrokset ovat toimistokäytössä. Rakennusta ja sen kauniita portaikkoja on käytetty useissa elokuvissa, kuten mm. 500 Days of Summer ja Blade Runner.

BRADBURY BUILDING

BRADBURY BUILDING

BRADBURY BUILDING

BRADBURY BUILDING

Los Angeles Public Library sijaitsee Downtownin 5th Streetillä. Se koostuu vuonna 1926 valmistuneesta alkuperäisestä kirjastorakennuksesta (Goodhue Building), vuonna 1993 valmistuneesta lisärakennuksesta (Tom Bradley Building) sekä kirjastoa ympäröivästä Maguire Gardens -puutarhasta. Kirjastoa pidetään yhtenä Los Angelesin arkkitehtuurisena maamerkkinä. Erityisesti Goodhue Buildingin kaunis julkisivu, rakennuksen upeat kattomaalaukset ja kauniit porraskäytävät ovat näkemisen arvoisia. Kirjastoa ympäröivässä puistossa on ravintola sekä penkkejä omien eväiden nauttimista varten.

LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

LOS ANGELES PUBLIC LIBRARY

Tällä kertaa omia eväitä ei ollut mukana, joten suuntasin lounaalle muutaman korttelin päähän 7th Streetille B.S. Taqueria -ravintolaan. Ravintolan tacot ovat todella hyviä ja lounasaikaan on tarjolla combo, jossa $13 hintaan saa tacot, salaatin ja juoman. Vahva suositus!

B.S. TAQUERIA

xoxo
Hollywoodin ykkösakka

No comments:

Post a Comment