Nov 30, 2015

SAN DIEGO

San Diego, Kalifornian toiseksi suurin kaupunki, on levittäytynyt osittain San Diegon lahden rannalle. Lahti on luonnonsatama, jossa sijaitsee Yhdysvaltain laivaston sotilastukikohta. Sataman alueella kannattaa ehdottomasti piipahtaa, sillä alue sijaitsee lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta.

SAN DIEGO MARINA

Sataman eloisa Seaport Village -keskittymä kauppoineen ja ravintoloineen houkuttelee paikalle väkeä niin päivällä kuin illallakin. Jos alueelle sattuu lauantaina aamupäivällä, kannattaa ehdottomasti käydä Tuna Harbour Dockside Marketilla maistamassa alueen tuoreimpia mereneläviä. Ison uni-annoksen (merisiili) saa huokeaan $12 hintaan. Satamasta avautuvat näkymät lahteen pysäköityihin valtaviin laivaston aluksiin sekä vaikuttavalle 60 metriä korkealle Coronado Bridge -sillalle.

SAN DIEGO MARINA

SAN DIEGO MARINA

TUNA HARBOUR DOCKSIDE MARKET


TUNA HARBOUR DOCKSIDE MARKET

Sataman läheisyydestä löytyy myös historiallinen Gaslamp Quarter, jossa hotellimme Andaz San Diego sijaitsi. Alue on tunnettu ravintoloistaan, baareistaan ja teattereistaan. Tunnelmaltaan se muistutti hieman Lontoon Covent Gardenia.

ANDAZ SAN DIEGO

GASLAMP QUARTER

GASLAMP QUARTER

ANDAZ SAN DIEGO

Illalliselle suuntasimme San Diego Magazinen "Best New Restaurant 2015" palkinnon voittaneeseen Bottega Americanoon. Tämä East Villagessa, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Gaslamp Quarterista, sijaitseva italialainen ravintola ylitti odotuksemme. Annokset olivat erittäin runsaita, herkullisia ja kohtuuhintaisia. Kolmen ruokalajin illallinen oli yksi parhaista italialaisista dinnereistä, joita olemme ikinä syöneet. Bottega Americanon tiloissa toimii ravintolan lisäksi myös baari, kahvila sekä delimyymälä, josta voi ostaa mm. leivoksia ja talon pestoa mukaan.

BOTTEGA AMERICANO

BOTTEGA AMERICANO

Aamiaista nautimme Le Parfait Paris -kahvilassa. Tämän Gaslamp Quarterissa sijaitsevan kahvilan leivonnaiset ovat päässeet San Diego Magazinen "Best Dessert 2015" -listan toiselle sijalle. Kahvilan suosio oli selvästi kantautunut muidenkin korviin, sillä paikka oli aivan täynnä ja annoksia saikin odottaa noin 40 minuuttia. Leivonnaiset maistuivat lähes yhtä hyviltä kun pariisilaisissa leipomoissa, mutta aamiaisleipien taso oli valitettavasti aika vaatimaton.

LE PARFAIT PARIS

LE PARFAIT PARIS

San Diegon eurooppalainen tunnelma sekä herkullinen ruoka saavat meidät varmasti palaamaan kaupunkiin uudelleen!

xoxo
Hollywoodin ykkösakka